NKK 72 Angels

donderdag @ 20:15

Amsterdam, Het Concertgebouw

Nederlands Kamerkoor
Project 72 Angels

Gig Details

Admission:

Venue Details

Address
Amsterdam, Het Concertgebouw Concertgebouwplein 10
Amsterdam, Het Concertgebouw, 1071 LN

HEDENDAAGS PETER DIJKSTRA WERELDPREMIÈRE
Het Nederlands Kamerkoor en Raschèr Saxophone Quartet brengen de wereldpremière van 72 angels van de Russisch-Amerikaanse Lera Auerbach, één van de belangrijkste componisten van de nieuwe generatie.

Het vertrekpunt voor 72 angels is de Kabbalah, de mystieke leer uit de joodse traditie. Volgens die leer brengen 72 engelen een verbinding tot stand tussen de geestelijke wereld en het aardse leven. In 72 angels klinken 72 preludes, waarin elke prelude één engel vertegenwoordigt.

Lera Auberbach (1973) is componist en beeldend kunstenaar. Ze combineert volkse melodieën moeiteloos met een klassieke compositiestijl. Werken die gemakkelijk in het gehoor liggen, maar nooit kitsch klinken. Voor Auerbach is 72 angels een hoogtepunt; ze heeft jaren naar deze compositie toegewerkt. Het Nederlands Kamerkoor en de vier hemelse saxofoons van het Raschèr Saxophone Quartet brengen de wereldpremière, waar reikhalzend naar wordt uitgekeken.

“Elk van de wereldgodsdiensten kent spirituele gidsen of boodschappers: of het nu de engelen zijn van het Christendom, de Islam of het Jodendom, of de Deva van het Hindoeïsme of de Fravashi van het zoroastrisme. 72 angels is een muzikale meditatie die iedere luisteraar op zijn eigen manier kan interpreteren” – Lera Auerbach

Programma
Lera Auerbach – 72 angels (wereldpremière)

Uitvoerenden
Nederlands Kamerkoor
Raschèr Saxophone Quartet
Peter Dijkstra dirigent